Filippo volt az, aki először készítette el – azóta ez lett a családunk igazi kedvence!

A kamasz lányom is elismerően szólt róla, pedig ő általában mindent hajlamos bírálni. Ez már valóban számít valamit!
Ez a recept nem tőlem származik, hanem a szomszédunk olasz férje, Filippo ajándéka. Egy nap váratlanul érkezett egy doboznyi ínycsiklandó kóstolóval, és már az első falat után éreztük, hogy ezt a különleges ízt muszáj megörökítenünk. Még a kamasz lányom is elismerően csettintett, pedig ő általában minden ételben talál valami kifogásolható részletet. Azóta ez a rakott penne rendszeresen visszatér az étlapunkra, és mindig nagy örömmel fogyasztjuk el.
Főzzük meg a tésztát sós vízben, amíg al dente állagú nem lesz, majd szűrjük le, és tegyük félre egy kicsit pihenni.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát. Ezután keverjük bele a friss spenótot. Pároljuk néhány percig, amíg a spenót összeesik és megpuhul.
3. Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval vagy bazsalikommal. Ha krémesebb szószt szeretnénk, tehetünk bele egy kanál mascarponét is.
4. A főtt tésztát összeforgatjuk a szósszal, majd egy kisebb tűzálló tálba rétegezzük: alulra tészta, rá szósszal összekevert spenót, majd reszelt sajt. A tetejére is bőségesen szórunk mozzarellát.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
6. Amikor frissen és forrón, egy pohár bor társaságában tálalod, olyan élményt nyújt, mintha egy autentikus olasz vacsorán ülnél.
Fedezd fel a gasztronómia világát: újabb ínycsiklandó receptötletek várnak rád!
Íme egy különleges recept, amely tökéletesen illik a péntek estéhez, hogy stílusosan indíthasd a hétvégét!
Az autentikus carbonara élménye, ahogy a valódi olasz mesterek készítik.
Egy barátnőm, aki Szicíliában él, osztotta meg velem ezt a különleges receptet, amikor legutóbb hazalátogatott.
Unod már, hogy a hétvégédet a konyhában kell töltened? Akkor ezek a fantasztikus receptek pont neked szólnak!