Rövidesen élvezhetjük a lassan olvadó fagylalt ízletes csemegéjét!

A nyári forróságban a fagylalt sajnos hajlamos gyorsan elolvadni, ami sokak számára bosszantó élmény. De egy új innovációnak hála mostantól egy lassabban olvadó fagyi érkezik a piacra, amely hosszabb ideig megőrzi tökéletes állagát. Így a frissítő édesség végre nem kószál el a pólónkon, és élvezhetjük minden falatát anélkül, hogy a nap heve miatt aggódnunk kellene!
A világmindenség legnagyobb kihívása nem a fekete lyukak titka, avagy az emberiség megmaradásának kérdése, hanem a lassan olvadó fagyi hiánya a nyári forróságban. De jön a tudomány, és lássunk csodát, örökre megváltoztatja a cseppfolyós helyzetet! A BBC szerint egy élelmiszertudós feltalálta a lassan olvadó fagylaltot. A kutató állítólag annyira megszállottja lett a felfedezésének, hogy otthon a hűtőszekrényében jegesmedvét tart, így van kivel beszélgetnie munka közben.
Fokozatosan elolvadó fagylalt, ami nem csupán egy álomkép.
A csodafegyver neve tanninsav, ami eddig főleg a borban és teában bujkált. Most viszont beköltözik a tölcsérünkbe, és zselés állagot varázsol a fagyiba. Ez az eljárás persze nem "megfagyasztja az időt" - tehát a kánikula nem tűnik el varázsütésre -, de a fagyi tartósabb lesz, mint egy átlagos nyári románc. Így ez a hűs csemege nem omlik össze az első napsugár láttán, ellentétben velünk, amikor meglátjuk a cukrász pultnál: a gombóc ára úgy felment, mint a vérnyomásunk.
A történelem során a Nap és a fagylalt harca mindig is egyoldalú volt: a fagylalt rendre alulmaradt, akár mint Andersen meséjében a hóember, aki képtelen ellenállni a tavasz érkezésének. De most új fejlesztések látnak napvilágot, amelyek megváltoztathatják ezt a helyzetet. Ha a tervezett innovációk valóban beválnak, akkor nem csupán egy mese fog valóra válni, hanem egy igazi forradalom kezdődhet kedvenc édességünk állagában. Jövőre tehát már nem a fagylaltunk fog elfolyni a hőségben, hanem mi magunk olvadunk el a napsütésben.