Fedezd fel a McDonald's hamburgerének izgalmas újragondolását Rácz Jenő kreatív receptje alapján! Lehetséges, hogy a Michelin-csillagos séf kezében a gyorsétel új dimenziókat nyer? Képzeld el, ahogy a klasszikus ízek találkoznak a prémium alapanyagokkal,
Az anyagi gondokkal küszködő Galla Miklós üzent az őt bíráló Delhusa Gjonnak: "Kétszer annyi az adótartozásom, mint hittem..."
A magyarországi gyorséttermekbe a "Limited by Rácz Jenő" néven érkező hamburger menü igazán különleges élményt ígér. A lánc felfedte, hogy mivel készül a rajongók számára, így a kínálat izgalmas új ízekkel és egyedi kombinációkkal bővül.
A szendvics igazi különlegessége egy gazdagon vajas, brióshoz hasonló, len- és szezámmaggal megszórt zsemle, amely az alapját képezi. A zsemle belsejében ínycsiklandó, szaftos marhahúspogácsa található, amelyet füstölt sajt szeletek, friss paradicsom, lollo rosso saláta, ropogós bacon, valamint pirított és friss hagyma egészítenek ki. Az ízek harmóniáját egy igazán különleges hozzávaló, a Magyarországon még kevésbé elterjedt fekete fokhagymából készült szósz emeli új szintre. A menü részeként egyedi fűszeres burgonya, egy külön tálka a fekete fokhagymás szószból, valamint egy 0,4 dl-es választható üdítő is várja a vendégeket.
Rácz Jenő amellett, hogy Michelin-csillagos étterem séfje, bevallottan McDonald's rajongó. A séf két éve tervezi az együttműködést a gyorsétteremlánccal. Ez idő alatt több eseményen is főzött McDonald's alapanyagokkal, és testközelből ismerhette meg a márka működését. Erre a tapasztalatra építve, a McDonald's termékfejlesztőivel együttműködve alkotta meg a legújabb menüt.
"A McDonald's-hoz fűződő első élményem gyerekkoromból származik. Hatévesen kóstoltam meg az első burgert, és az íz, az élmény örökre velem maradt. Amikor most lehetőséget kaptam, hogy megtervezzem ezt a menüt, azonnal tudtam: olyat szeretnék alkotni, amitől a vendég is megáll egy pillanatra, és azt érzi, hogy ez valami más" - mesélte a séf.
A munkafolyamatban a McDonald's beszállítói is aktívan részt vettek. A szendvicshez felhasznált szószt kezdetben a séf készítette el kézzel, de idővel a beszállítók átvették a stafétát, és a recept alapján nagyobb tételben kezdték el gyártani. A buci pedig egy közös fejlesztés gyümölcse, amely a márka ízvilágának tökéletesítését célozta.
Rácz Jenő véleménye szerint egy séf karrierje egy folyamatosan változó, inspiráló kaland, ahol minden egyes állomás új élményekkel gazdagítja az embert. Most egy különleges fejezethez érkezett, hiszen az étteremhálózat csapatával együttműködve egy egyedi menüt alkotott meg, amely új ízekkel és kreatív kombinációkkal bővíti a palettát.
A menü október 8-án a McDonald's alkalmazásban debütál, és másnaptól az ország minden pontján, minden McDonald's-ban elérhető lesz.