Menzás tejbegríz: az iskolai étkezések igazi klasszikusa, amely a gyermekkori emlékek közé tartozik. A sűrű, krémes állagú, édes tejbegríz egy nyári délután hangulatát idézi, amikor a napfény átsüt a konyha ablakain, és a gyerekek izgatottan várják a dess


A menzai tejbegríz a legklasszikusabb komfort étel, amit szinte gyerekjáték elkészíteni. Mindössze néhány alapanyagra van szükséged, egy kis kevergetésre, és máris készen áll a krémes, nosztalgikus ízélmény, amely felidézi a gyermekkori emlékeket. Nézzük meg, milyen egyszerűen készíthetjük el ezt az ínycsiklandó finomságot!

A vizet és a tejet egy lábasban összemelegítjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót.

Amikor a víz forrni kezd, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a búzadarát.

Közepes lángon főzzük 6-8 percig, amíg a keverék szépen besűrűsödik. Közben folyamatosan keverjük, hogy elkerüljük a csomók kialakulását.

Levesszük a tűzről, és egy fedővel letakarva 5 percig pihenni hagyjuk.

Tálalás előtt finoman megszórjuk a kikevert kakaópor és porcukor keverékével – éppen úgy, ahogy a menzán szokták. 🙂

Tálalhatod melegen, frissen főzve, de hűtve is remek - akár másnapra uzsonnának. Ha egy kis extrára vágysz, bolondítsd meg egy kevés reszelt csokival vagy egy kanál baracklekvárral.

Related posts