Fedezd fel ezt a 7 különleges őzgerincben sült rakott hús receptet, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők! - ÉletPortál.hu

Az őzgerincforma sok finomság elkészítésére alkalmas. A téli gyümölcskenyerek mellett nagyszerűen használható a rakott húsok megsütéséhez, amelyeket zöldségekkel, sajttal, vagy baconnal is fel lehet dobni. A formája miatt alapból mutatós lesz, ráadásul könnyen is tudjuk majd szeletelni. Hidegtálakon elhelyezve is nagyon gusztusos! Lássunk néhány ínycsiklandó receptet, amely új lehetőségeket ad ennek a konyhai eszköznek a felhasználására.
Fedezd fel a múlt ízeit: 6 különleges tájétel recept, amit dédink konyhája őriz!
Vajazzuk ki az őzgerincformát, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd béleljük ki baconnel. Úgy csináljuk, hogy a szalonnacsíkok fedésben legyenek egymással és lógjanak ki a formából. A csirkemellet kockázzuk fel, fűszerezzük sóval és borssal az ízlésünk szerint. Keverjük össze a lisztet, a sajtot, a tojást, a tejfölt,a paprikát és a szalámit. Adjuk hozzá a húsdarabokat, és tegyük bele az őzgerincformába. Ha szükséges, akkor még fűszerezhető. Hajtsuk vissza a bacont, takarjuk le alufóliával, süssük 200 °C-on 40 percen keresztül. Ha ez idő eltelt, akkor vegyük le róla az alufóliát és még süssük további 10 percen át.
Miután a szalonna gyönyörű aranybarna színt öltött, óvatosan kiemeljük a sütőből, és finoman átfordítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe a formában készült ínycsiklandó ételt. Ezt követően körülbelül 10 percnyi türelem szükséges ahhoz, hogy a teteje igazán szép pirított, pirosas árnyalatot kapjon.
Hidegen és melegen is elfogyaszthatjuk, tálalhatunk hozzá köretként rizst, sült burgonyát, vagy friss salátát (akár majonézes változatban is) vagy hidegtálon is finom. Tipp: könnyebben szeletelhető, ha kihűlt.
Ez az étel bármikor megállja a helyét akár egy ünnepi asztalon is.