Pisztáciás-epres babka: egy ínycsiklandó sütemény, amely a puha tésztájával és a zamatos töltelékkel garantáltan elvarázsol minden édességkedvelőt. A friss eper édes íze tökéletesen harmonizál a krémes pisztáciával, miközben a tészta lágy és foszlós textú
A pisztáciás-epres babka krém elkészítéséhez először egy késes aprítóba helyezzük a hozzávalókat, majd alaposan pépesítjük őket, hogy egy sima és ízletes krémet kapjunk.
A kiterített leveles tésztára egyenletesen eloszlatjuk a gazdag pisztáciakrémet, ügyelve arra, hogy a szélek mentén körülbelül 1 cm-nyi üres terület maradjon. Ezután bőségesen megszórjuk friss, felkockázott eperdarabkákkal, és a hosszabbik oldalától kezdve óvatosan feltekerjük. A tekercset hosszában kettévágjuk, majd a két részt összefonjuk, hogy szép mintázatot kapjunk. A fonatot egy sütőpapírral bélelt sütőformába helyezzük, végül pedig a már 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 1 órán át sül, amíg aranybarnára nem pirul.
A szirup elkészítéséhez először összeolvasztjuk a szükséges hozzávalókat, majd amikor a babka szépen megpirult, gazdagon megkenjük a finom folyadékkal. Az utolsó simításként pedig roppanós pisztáciadarabkákkal és színes liofilizált málnával díszítjük, hogy a végeredmény ne csak ízletes, de látványos is legyen.